dissabte, 18 d’octubre del 2008

Campionat Gijon 2008

El campionat de grimpada d'Espanya aquest any 2008 es va celebrar a Gijón el passat cap de setmana 4 i 5 d'octubre. En un marc incomparable com és el Jardín Botánico Atlántico, un gran jardí municipal amb uns arbres mai millor dit de campionat, molts d'ells centenaris. Hi van competir vint-i-quatre grimpadors, dels quals hi havien sis estrangers: tres d'ells francesos, dos anglesos i un alemany, a més a més hi havia també una grimpadora.

El dissabte 4 hi varen haver tres proves, la de fona en un gran Cupresus macrocarpa, la de treball i la de rescat, ambdues en plàtans. El diumenge 5 hi varen haver les altres dues proves, la de presa de peu en un plàtan i la de grimpada rapida en un cedre, seguidament un cop fetes les puntuacions de les cinc proves es va fer publica la llista dels finalistes:

1er Eric Buchli, 2on Francesc Boix, 3er Ruben Fariñas, 4art Stephan Rat, i 5è Juan Crespo.

La prova master (final) es va fer en un majestuós cedre i es va desenvolupar amb molta emoció i expectació, quedant com a campió d'Espanya revalidant el títol Eric Buchli, seguit per Francesc Boix, Ruben Fariñas i Juan Crespo, aquest darrer vull destacar el mèrit que té, al ser la primera vegada que participa en un campionat, ja que sempre ha estat a la organització.

Doncs així de bé va anar el campionat d'enguany, amb molt bon ambient, molt de companyerisme i una esportivitat exemplar. Aprofito per felicitar i agrair a totes les persones de la organització i totes les que van participar, ja que varen demostrar un cop més, l'alt nivell tècnic i el bon rotllo que gaudeix la grimpada a Espanya.

Encara no se sap on es celebrarà el campionat de l'any que ve, això si ja podeu anar entrenant que el llistó cada cop està més alt.

Fins la propera, salut i bons desplaçaments.

Josep Sibilla i Bruguera